Šiaulių turizmo informacijos centras

VIKINGŲ LAIKOTARPIO PATIEKALŲ DEGUSTACIJA

Edukacija

Kontaktai

Edukacijos metu dalyviai supažindinami su IX–XII a. patiekalų gausa, maisto gaminimo ypatumais, naudojamomis daržovėmis, prieskoniais. Dalyvius supažindinsime su Lietuvos teritorijoje esančio piliakalnio zooarcheologiniais ir bioarcheologiniais radiniais, bei kitais, su maisto gaminimu susijusiais radiniais. Remiantis Birkos miesto (Švedija) IX a degintų įkapių radiniais, edukacijos dalyviai patys formuos miežinius duonos paplotėlius bei keps juos ant laužo žaizdro. Paplotėlius skanaus pagardinant juos kanapiniu sviestu. Remiantis Kukuliškių piliakalnio radiniais, smaližiai gamins sorų-medaus patiekalą bei skanaus jį užsigerdami gira, gilių kava arba žolelių arbata (pasirinktinai). Užsiėmimo metu pristatomi archeologiniai kostiumai bei Žvilių, Tytuvėnų, Laivių kapinynų archeologiniai radiniai.

Šalis

Lietuva

Istorinė žemė

Kuržemė

Amatai

Amatininkai

Atsiliepimai

Komentuoti